Bier, biller og Dialoghjul
Byg en Bøgeløber. Tegn en Træsvirreflue - eller lav dem som collager i forskellige natur og genbrugsmaterialer.
Vikl på #Dialoghjulet - en 2,5 m. høj skulptur i jern og overskudsgarn inspireret af FN’s 17 Verdensmål - mens du har gode dialoger om nye miljøvaner imens du binder intentionerne om en bedre, mere bæredygtig Verden sammen.
Hvor
Værkstedet, Frederiksø 18A, 2., 5700 Svendborg
Hvornår
25. april kl. 11 - 16.
Hvor meget, hvordan
Kr. 100,- pr. deltager. Workshoppen er for voksne m/u børn over 10 år. Tilmelding senest 24. april sammen med betaling på MobilePay til Bente 60607440. Betaling refunderes ikke.
Hvem
Bier, biller og #Dialoghjulet afholdes på Værkstedet af:
Bente Hovendal. Billedhugger og Social Kunstner - www.bentehovendal.dk
Hanne Raunsmed. Arkitekt MAA og kollagemager - www.legendelivsklog.dk
Vi står midt i en biodiversitetskrise, og det betyder, at mange af vores arter af dyr, planter og svampe er i fare for at uddø på kort eller længere sigt. Det gælder både globalt og i den danske natur. Derfor har man en videnskabelig rødliste, der ud fra nogle fastlagte kriterier viser, hvor truede de forskellige arter er.
Derfor er formålet med workshoppen at sætte fokus mangfoldighed og omtanke, måske kan vi i fællesskab gøre en forskel.
Vi kommer til at arbejde med de truede insekter fra Rødlisten, vi laver dem enten som collage eller i naturmaterialer
Vi laver også Flyvende Fællesskaber
I forbindelse med Danmarks Nationale Klimahandledag, 25. april, laver vi fuglehuse med grønne tage som samskabelsesprojekt på værkstedet.
Husene skal hænges op i Svendborg med det formål at vise byens grønne profil og fortælle historien om kreativitet, genbrug og fællesskaber.
Vi har talt med DOF om hvilke fugle det er muligt at tiltrække, derfor har vi fokus på stære og mursejlere.
Stæren er gået meget tilbage i de senere år, nok mest på grund af manglende kreaturer på græs i naturen.
Frederiksøen ligger tæt på Skanseodden på den anden side af Svendborgsund, og her græsser de kreaturer, som lægger kokasser og herfra kan insekter udgøre et fødegrundlag.
Stær, Gråspurve/Skovspurve yngler gerne i kasser,
Mursejlerkasser er et nyt initiativ, der kunne være skræddersyet til bymiljøet omkring Frederiksø.
Hvis du vil være forberedt så kig gerne på Fuglehuse – Få fuglenes favorit i Naturbutikken. Du kan også på DOF's hjemmeside finde mange oplysninger om størrelse og fremfor alt indflyvningshullets størrelse. Her kan downloades et regneark med de forskellige mål, se til højre på det næste link. Størrelsen afgør, hvilke fugle kasserne kan skræddersys til. Se Redekasser (dof.dk)
Nogle gang vil vi gerne have selskab, når vi er på værkstedet. Vi arbejder ofte på forskellige projekter og gør plads til at du/I kan være med.
Vi tager også gerne en snak om hvordan vi gør verdensmål til hverdagsmål.
Det kan også være at du har dit eget projekt, som du gerne vil have sparring på eller arbejde videre med, så er det også en mulighed - så tager du bare projektet med ..